Berluskoni: Ako moj blok pobedi, premijer će biti karabinijer

"Imam mnogo imena, ali postoji neko ko je veoma sposoban, ko je imao uspeha i koga svi cene –general (Leonardo) Galiteli", rekao je Berluskoni u emisiji na državnoj televiziji RAI, prenosi Rojters.

Galiteli se nalazio na čelu karabinijera, vojnih policijskih snaga koje operišu pod kontrolom ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, od 2009. do 2015. godine, a trenutno je direktor državne agencije za antidoping.

Berluskoni je napomenuo da sa Galitelijem još nije razgovarao o toj ideji, a ranije je nagovestio da bi guverner Evropske centralne banke Mario Dragi ili generalni direktor kompanija "Fijat Krajsler" Serđo Markione mogli da budu njegovi kandidati za premijera.

Inače, Berluskoniju (81) – koji je u četiri mandata bio premijer zabranjeno je da obavlja državnu funkciju zbog osuđujuće presude iz 2013. godine za utaju poreza, koju on pokušava da preinači, ali traži alternativne kandidate u slučaju da izgubi pravnu bitku.

Ovaj milijarder i medijski tajkun podneo je ostavku na mesto premijera 2011. godine zbog seks skandala, nakon čega su ga mnogi "otpisali", ali se vratio na političku scenu i njegova partija Forca Italija sada je ključna članica koalicije desnog centra koja vodi u anketama uoči izbora zakazanih za iduću godinu.

Berluskoni je najavio i da bi, ako njegov blok pobedi, želeo da u vladi vidi 12 osoba koje trenutno nisu deo političkog sveta.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike