Beograd dobio „Starbaks“

Prva kafeterija otvorena je u tržnom centru "Rajićeva", u Knez Mihailovoj ulici.

Otvaranju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je poručio da dolazak "Starbaksa" u neki grad znači da taj grad ima mnogo stranih turista, da je zemlja u koju dolazi bezbedna, odnosno dobra za investiranje, i da u toj zemlji raste životni standard.

"Zato sam veoma srećan jer dolazak ove, možda najveće svetske kompanije kada je u pitanju prodaja kafe, znači da je Srbija pre svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje", istakao je Vesić, a preneo Beoinfo.

Naveo je da su pregovori trajali dve i po godine i da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji je dobio "Starbaks" kafeteriju.

"Posebno sam srećan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svetski brendovi mogu da se prilagode našem tržištu", rekao je Vesić i pozvao Beograđane da dođu i uživaju u još jednom svetskom brendu koji je došao u glavni grad.

Naveo je da dolazak "Starbaksa" nije najveća investicija, ali da je značajna za imidž grada.

Adam Mularuk, predsednik "Starbaksa" u kompaniji "AmRest", koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region Centralne Evrope, izrazio je želju da budu deo svakodnevice ljudi koji ovde žive.

Poručio je da "Starbaks" znači – "strast, ljubav prema životu i povezivanju".

Regionalni direktor "Starbaksa" Karol Žuradski podsetio je da je ta kompanija osnovana 1971. u američkom gradu Sijetlu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike