Belivuku i drugim okrivljenima produžen pritvor

Pritvor im je produžen rešenjem sudije za prethodni postupak zbog svih zakonskih razloga – opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci mogu da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi se terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za teška ubistva.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар