Bastać: Slobodna zona će se širiti kao virus dok ne vratimo slobodu i pravdu

Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da Slobodna zona formirana kako bi opominja vlast da institucije koje je kidnapovala pripadaju građanima i naveo da će se ona širiti sve dok se konačno ne vrati sloboda i pravda u Srbiji.

„Cilj je stvaranje prostora za normalan dijalog, bez cenzure i agresije koji će opominjati (Gorana) Vesića, prvog preletača Srbije Maju Gojković i prvorođenog predsednika Aleksandra Vučića da institucije koje su kidnapovali pripadaju građanima“, rekao je Bastać za novi broj nedeljnika NIN, upitan šta je cilj Slobodne zone organizovane na teritoriji opštine na čijem je čelu.

On je rekao da je zato prva slobodna zona u „srcu trougla koji čine Predsedništvo, Narodna skupština i Skupština grada Beograda“.

„Slobodna zona će se poput virusa širiti sve dok konačno ne vratimo slobodu i pravdu u Srbiju“, naglasio je Bastać.

On je rekao da opština Stari grad nema nikakvu komunikaciju sa Gradskom upravom grada Beograda navodeći da ga nikad nisu pozvali na sastanak vezan za Statut grada Beograda iako je član te komisije.

„U ovom gradu od kada je njegovo rukovođenje preuzeo Vesić sve se radi u funkciji zaštite i uvećanja krupnog kapitala, uz ignorisanje interesa građana i zanemarivanja mišljenja stručnjaka“, ocenio je Bastać.

On je rekao da u takvim okolnostima, „nastaje čitava klasa novih bogataša, ljudi bliskih SNS-u“.

„I dok su oni sve bogatiji, mi smo sve siromašniji. Vreme je da promenimo ovu vlast, sistem koji funkcioniše samo za privilegovane i sve svoje kapacitete stavimo u službu poboljšanja životnog standarda građana“, rekao je Bastać.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike