Banja Koviljača: Rekordna poseta turista

Prirodni ambijent, velnes centar i medicinska usluga razlozi su zbog kojih gosti, kažu, dolaze u "Kraljevsku banju" – banju u vlasništvu države koja posluje po svim svetskim standarima, i koja je na osnovu brojnih priznanja označena kao lider u zdravstvenom turizmu u ovom delu Evrope.

"Sve je odlično, osoblje, hotel, hrana, doktori", kažu gosti. "Slobodno vreme provodimo u šetnji kroz šumu, a organizuju se i zabavni programi."

Pored gostiju, zadovoljni su i meštani. Mesto više traži se i u privatnom smeštaju.

Sve više žitelja Koviljače odlučuje da se bavi turizmom i ugostiteljstvom, zbog čega je i ponuda kulturnih i zabavnih sadržaja ove godine veća nego inače.

"Gosti su često i povratnici", ističe Dragan Ćirić, vlasnik turističke agencije, "ne dolaze samo gosti koji nikad nisu bili, što znači da smo ostavili dobar utisak."

Specijalna bolnica za rehabilitaciju prošle godine dobila je akreditaciju na period od sedam godina. Oko 450 zaposlenih radi u dve smene, i vikendom.

Ove sezone, nove kabine za masažu, a u narednom periodu i velnes hotel sa luksuznim apartmanima po najvišim standardima. Intezivno se radi i na infrastrukturnim projektima.

"Mi smo potpuno rasprodati, sada zakazujemo za oktobar, tako da svi oni koji žele da dođu u Banju Koviljaču moraju se javiti na vreme i čekati neko slobodno mesto", kaže Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju.

U toku ove godine biće urađena moderna saobraćajnica koja će povezivati Banju Koviljaču sa putem Loznica Mali Zvornik, najavljuje Dejan Stalović, gradski menadžer:

"Time će se Banja na pravi način učiniti sadržajnijom i dostupnijom za veliki broj novih gostiju."

Iako je Banja Koviljača poznata kao rehabilitacioni centar, u poslednjih nekoliko godina, za odmor u njoj zainteresovani su i oni kojima lečenje nije prioritet. Takvih gostiju, kažu, biće još više čim se završe radovi na rekonstrukciji čuvenog Kur-salona.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike