Banja Koviljača: Prijateljstvo u nevolji nema cenu

Varnica iz furune na drva Stevanu je odnela kuću, ušteđevinu, i skladište sa hranom za više od 20 konja sa kojima je izvlačio drva iz šume da bi zaradio za život. U vatri su izgorela i tri grla iz krda, pa je ostatak morao da rasproda.

"Sve mi je izgorelo samo one jedne patike što su mi ostale, a i one bi izgorele da su bile u kući", kaže Stevan Jagoš, iz Jadranske Lešnice.

Tri dana je spavao na zemlji u šupi bez vrata. Kada je saznao za Stevanovu nesreću Dragan Šojić iz Banje Koviljače, se, kaže, nije dvoumio. Stevana je smestio u jedan od apartmana koje izdaje turistima, i od neznanaca postali su porodica.

"Nisu me gajili roditelji, već baba i deda, i onda sam to prepoznao da je deda sam i da mu treba pomoći, jednostavno, smatram da je svakog čoveka dužnost da starim ljudima koji nemaju nikog da im priđu, pomognu, da jednstavno probamo da im produžimo život", navodi Dragan Šojić, iz Banje Koviljače.

"Smatram ga bolje nego bratom, jer braća se posvađaju, a ja i on, ma kakvi", kaže Stevan Jagoš, iz Jadranske Lešnice.

Njihova priča, kažu, jedna je od onih koje samo život ume da napiše. I nije tu tačka – Dragan je pokrenuo inicijativu da se na zgarištu Stevanu sagradi nova kuća.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike