Baka Olga sa 77 godina nosi sina na plećima

Prvi, ali i svi naredni koraci u gotovo šest decenija života Predraga Boškovića, bili su uz njenu snažnu majčinsku ljubav, podršku i pomoć.

"Majka me je nosila na leđima u školu i iz škole, majka je podelila život sa mnom, takoreći i ona živi dva života na neki način, moj i njen", ispričao je Predrag.

Olga Bošković, Predragova majka, kazala je da je bilo lakše dok je bio manji.

"E sad, kako je veći… Nije lako volikog čoveka dignuti na leđa i nositi i sve, ali šta ćeš, tako mi je Bog valjda usudio, pa nemam kud, moram", rekla je Olga.

Uz sve obaveze u domaćinstvu na selu, uprkos krhkoj građi i godinama, Olga prati Predragova interesovanja, kojih se zbog bolesti nije odrekao.

"Ja njega tu iznesem i dodam mu sve što mu treba, turim tu, a kolica su imala neka al‘ on ne može, gde ćemo mi tu kolica, ne može, nudilo je Socijalno, neka", dodaje Olga Bošković.

Predrag je, kaže, uvek nalazio neku satisfakciju u životu, utehu u drvetu.

"Radim sa drvetom. Ja idem da radim kao da sam dogovorio ogroman posao, ja moram da završim to danas, ja volim da radim", priča Predrag.

Do novih, životnih pobeda, Predrag jednom, levom rukom stvara, planira i priželjkuje svadbu bratanica.

"Da je majka uz mene živa i zdrava, bar ovoliko koliko je sad. A dokle ćemo moći i ja i ona, to ćemo videti", kazao je Predrag.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike