Azimov potvrdio anegdotu sa sastanka Kitarović-Putin

Gostujući u emisiji "1 na 1" HRT-a, Azimov je, naime, potvrdio anegdotu s radnog doručka Kolinde i Putina, na kojem je bio prisutan i glavni direktor "Sberbanke" Herman Gref.

Putin je tada, ispričao je Azimov, upitao direktora Grefa koliko iznosi dug "Agrokora" prema ruskim bankama, a ovaj mu je odgovorio da dug iznosi oko 1,1 milijardi evra.

Putin je zatim, kaže, upitao Grefa koliko godišnje zarađuje "Sberbanka", a on mu je odgovorio da je godišnja dobit oko 12 do 13 milijardi evra.

Azimov kaže da se Putin nasmejao i rekao: "Koja škrtica, problem mu je jedna milijarda".

Govoreći o "Agrokoru", Azimov je rekao: "Po mom mišljenju je to korporacijsko pitanje, između Sberbanke i Agrokora. Dugovi se moraju vraćati. Mi smo za to da se dijalog nastavi i da se pronađe obostrano prihvatljivo rešenje. Mislim da Hrvatska i koncern Agrokor moraju biti zahvalni i ‘Sberbanci’ i ‘VTB Banci’ zato što su breme finansijske odgovornosti nosili upravo oni. Ne zapadne i američke banke, koje su se više držale po strani. Upravo je Rusija pružila ruku ‘Agrokoru’ i Hrvatskoj. Učinila je to jer smo bili, a i sada smo, zainteresiresovani za stabilnost ‘Agrokora’. I mislimo da se ‘Agrokor’ još može spasiti. I treba ga spasiti. Ali smo istovremeno razmišljali i o stabilnosti Hrvatske jer stabilnost ‘Agrokora’ znači i stabilnost Hrvatske".

 

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike