Apoteka na točkovima stiže do udaljenih vršačkih sela

Većinu obaveza, zbog kojih su do pre dve godine meštani sela Vatin, morali u grad, uadaljen 20 kilometara, sada obavljaju u svom selu. Mogu na pregled kod lekara, preuzimaju lekove u apoteci, plaćaju u pošti.

"Mogu da uplate račune, da podignu novac, kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Penzionerima isto znači puno jer dobijaju penziju na kućnu adresu i ostale pošiljke. Nadam se da su zadovoljni", rekao je Bojan Radovanov, poštar.

Doktorka Marija Vlajkovac u seoskoj amulanti dva puta nedeljno vrši preglede, obilazi bolesne i nepokretne.

"Ja njih doživljavam kao svoje najmilije, najiskrenije, ja jako volim svoj posao i svoje pacijenente, a mislim da je ta reakcija uzajamna, stvarno, to se oseti. Oni su vrlo zadovoljni i zahvalni što imaju lekara iako je to možda samo dva puta nedeljno, njima to jako puno znači", kaže dr Vlajkovac.

Meštanima udaljenih sela dostupni su i lekovi, u pokretnoj apoteci, koja obilazi ona sela u kojima nema stacionirane apoteke.

Dragana Kratofil, farmaceutski tehničar kaže da su svi stanovnici u opštini Vršac u mogućnosti da dobiju svoj lek onog trenutka kada im lekar prepiše.

"Trudimo se da smo u selu onog trenutka kada im je tu i lekar", kaže tehničar.

Apoteka na točkovima, snabdevena je svim lekovima sa pozitivne i negativne liste, dijetetskim preparatima i medicinskim materijalom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar