Apelacioni sud potvrdio presudu, Ražnatovićeva ne duguje novac Đurkoviću

Tom odlukom odbijena je Đurkovićeva žalba i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz decembra 2015. godine kojom je njegova tužba bila odbijena kao neosnovana.

Đurković je tužio Ražnatovićevu tvrdeći da mu duguje 116.063 evra, sa svim pripadajućim kamatama od 1999. godine, jer je novac dao njoj i njenom pokojnom suprugu, ali je ovim sudskim odlukama stavljena tačka na ovaj slučaj.

Prema podacima Portala sudova, u koje je Tanjug imao uvid, presuda je postala pravosnažna 15. septrembra, a 15. novembra Vrhovni kasacioni sud je odbio i zahtev za revizuju presude Đurkovićevog advokata.

Ovaj višegodišnji proces svojevremeno je bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela kuće u kojoj Ražnatovićeva živi, radi namirenja duga prema Đurkoviću. 

Međutim, krajem januara 2012. postupak izvršenja je obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud tu presudu ukinuo, jer je usvojio zahtev Svetlane Ražnatović za reviziju postupka i naložio novo suđenje.

Najviši sud je tada upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela. 

Međutim, ostavinski postupak Ražnatovićevih naslednika vodi se godinama, jer su u međuvremenu pokrenute parnice. 

Ražnatovićeva je sve vreme osporavala dug Đurkoviću jer je pare uzajmio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike