Amerikan erlajns: „boing 737-maks“ u hangarima do daljeg

U pismu zaposlenima i putnicima, generalni direktor Dag Parker i predsednik Robert Ajsom naveli su da veruju kako će "737-maks" ponovo dobiti serftifikat pre 19. avgusta, ali da žele da osiguraju pouzdanost "za špic turističke sezone i pruže poverenje putnicima i zaposlenima u vezi sa njihovim turističkim planovima", navodi Rojters.

Avioni tipa "boing 737-maks" prizemljeni su širom sveta tokom marta, nakon nesreće u kojoj je poginulo 157 putnika i članova posade kompanije "Etiopijan erlajns".

Slična nesreća u kojoj je poginulo 189 osoba dogodila se samo pet meseci ranije, kada se srušio avion "Lajon ejra".

Kompanija "Amerikan erlajns" u svojoj floti poseduje 24 aviona "boing 737-maks", a ove godine bi toj kompaniji trebalo da bude isporučeno još 16 aviona istog modela.

"Boing" trenutno radi na razvoju ažuriranja softvera za sistem napadnog ugla.

Parker i Ajsom su kazali da veruju Boingovom ažuriranju i novim predlozima za obuku, kao i da će ostati u kontinuiranom kontaktu sa regultornim telima kroz proces ponovne sertifikacije aviona "boinga 737-maks".

Kada bude zaršen proces sertifikacije, što, kako je rečeno, očekuju da se dogodi uskoro, "Amerikan erlajns" planira da vrati avione "737-maks" kao dopunu za letove tokom letnjih meseci.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike