Ambasadorka Izraela i Dačić: Odnosi dve zemlje dobri i prijateljski

Ambasadorka Izraela u Beogradu Alon Fišer Kam ocenila je danas u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski.

Dačić je istakao značaj koji Srbija pridaje saradnji sa Izraelom i interes za daljim razvijanjem bilateralnih odnosa i sveobuhvatne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku je obostrano potvrđen interes i spremnost da se do kraja 2017. godine, na stogodišnjicu Balfurove deklaracije i jubilej 25 godina obnove diplomatskih odnosa Srbije i Izraela ostvari inicijativa ambasade Izraela i u Beogradu organizuje niz akademskih i kulturnih manifestacija.

Govoreći o aktivnostima u restituciji i očuvanju sećanja na holokaust, Dačić je posebno ukazao na potrebu zajedničkog delovanja Srbije i Izraela, kao matične države jevrejskog naroda, u borbi protiv pokušaja revizije istorije koji su sve izraženiji u regionu.

Dačić i ambasadorka Izraela dogovorili su se da se u narednom periodu održe redovne bilateralne političke konsultacije ministarstava spoljnih poslova dve zemlje na kojima bi se detaljnije razgovaralo o svim temama od obostranog interesa.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike