Ambasadorka Izraela: Dobri i prijateljski odnosi dve zemlje

Ivica Dačić je istakao značaj koji Srbija pridaje saradnji sa Izraelom i interes za daljim razvijanjem bilateralnih odnosa i sveobuhvatne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je, navodeći aktivnosti Srbije na planu restitucije i očuvanja sećanja na Holokaust, posebno ukazao i na potrebu zajedničkog delovanja Srbije i Izraela, kao matične države jevrejskog naroda, u borbi protiv pokušaja revizije istorije koji su sve izraženiji u regionu Zapadnog Balkana.

Obostrano je potvrđen interes i spremnost da se do kraja ove godine, u kojoj se obeležava 100. godišnjica Balfurove deklaracije i jubilej 25 godina obnove diplomatskih odnosa između Srbije i Izraela, realizuje inicijativa Ambasade Izraela i u Beogradu organizuje niz akademskih i kulturnih manifestacija.

"Potvrđen je interes da se u narednom periodu održe redovne bilateralne političke konsultacije ministarstava spoljnih poslova dve zemlje na kojima bi se detaljnije razgovaralo o svim temama od obostranog interesa", navedeno je u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike