Ambasador Austrije u oproštajnoj poseti ministru spoljnih poslova Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Austrije u Srbiji Johanesa Ajgnera.

Dačić je zahvalio austrijskom ambasadoru za doprinos unapređenju bilateralnih odnosa tokom njegovog petogodišnjeg mandata u Srbiji, i za podršku Austrije Srbiji u evrointegraciji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Beogradu.

Obostrano je ocenjeno da je politički dijalog na visokom nivou, da su odnosi Srbije i Austrije stabilni i sveobuhvatni, i da postoji interes da ojača privredna saradnja.

Ambasadora UAE završava mandat u Srbiji

Ministar spoljnih poslova Sebije Ivica Dačić je danas primio u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Džumu Rašida Sejfa Zaeda Al Daherija.

Dačić je ambasadoru zahvalio za angažovanje na unapređenju odnosa Srbije i UAE, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Obostrano je konstatovano da se razvija politička i privredna saradnja, realizaciju projekta „Beograd na vodi“, navodi se u saopštenju.

Očekuje se imenovanje kopredsednika Mešovitog komiteta za bilateralnu saradnju u ime Srbije, i novog ambasadora UAE u Srbiji.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike