Akcija policije u Kruševcu, uhapšeno devet osoba

Uhapšeni su Z. J. (1955), I. G. (1973), S. R. (1993), V. P. (1994), I. P. (1996), M .J. (1983), S. P. (1975) i M. V. (1963) iz Kruševca, kao i S. Z. (1976) iz Beograda i N. J. (1962) iz okoline Boljevca, saopštio je MUP.

Sumnja se da je Z. J. bio organizator kriminalne grupe, čiji je član S. R. osumnjičen za ubistvo 71-godišnjeg muškarca iz Kruševca.

I. G. je osumnjičen da je S. R. dovezao na mesto ubistva, a Z. J. da organizovao skrivanje i prebacivanje S.R . u Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičeni S. Z., I. P. i V. P. se terete da su takođe pomogli S. R. nakon izvršenja ovog krivičnog dela.

Z. J. se sumnjiči i da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja tražio novac na ime navodnog duga.

Takođe, M. J., supruga Z. J., je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila ugovor o zajmu 300.000 evra sa uhapšenim N. J. sa obavezom plaćanja mesečne kamate. Ona se sumnjiči i da je zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu čiji je direktor otac osumnjičenog N. J. i to za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

Pojedini mediji navode da je reč o članovima kriminalne grupe Zorana Jotića Jotke koji je, dodaju, važio za šefa kruševačkog podzemlja. 

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike