Akcija izraelske vojske protiv „terorističkog odreda“ na Zapadnoj obali – 9 ubijenih, 20 ranjenih

Palestinsko predsedništvo optužilo je Izrael za "masakr" u Dženinu, koji je bio poprište racija poslednjih meseci.

Izraelska vojska ove upade na Zapadnu obalu, međutim, opisuje kao "antiterorističku ofanzivu" koja je počela prošlog aprila.

Na video-snimku iz izbegličkog kampa Dženin čuje se jaka pucnjava i eksplozije, dok izraelski vojnici opkoljavaju zgrade i sukobljavaju se sa palestinskim militantima.

Palestinsko ministarstvo zdravlja identifikovalo je troje ubijenih kao Magdu Obaid (60), Saeba Izreikija (24) i Izidina Salahata (26). Dvadeset osoba je takođe ranjeno, od kojih četiri teže, navodi se u saopštenju.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su njihove jedinice ušle u Dženin kako bi uhapsile "teroristički odred" Islamskog džihada, kojeg optužuju da je uključen u "planiranje i izvođenje više velikih terorističkih napada na izraelske civile i vojnike".

Rečeno je da su snage opkolile zgradu i da su trojica naoružanih osumnjičenih "neutralizovana" nakon što su otvorili vatru, dok se četvrti osumnjičeni predao.

IDF je saopštio da su drugi palestinski naoružani napadači pucali na vojnike i uzvratili vatru, pogađajući mete. Izraelska vojska dodaje i da se proveravaju "tvrdnje o dodatnim žrtvama".

Islamski džihad i Hamas saopštili su da su njihovi militanti pucali na vojnike i gađali ih improvizovanim eksplozivnim napravama.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike