Acu Đukanoviću ukraden nakit od 700.000 evra

Više sagovornika Vijesti potvrdilo je da specijalna tužiteljka Stojanka Radović priprema optužnicu u tom predmetu protiv navodne kriminalne grupe kojoj pripada Pešukić.

Gabrijela Đukanović, supruga Aca Đukanovića, prema istim informacijama, otkrila je da su pokradeni kada je početkom aprila krenula da na ruku stavi jedan od skupocenih satova iz svoje kolekcije.

Sagovornik Vijesti upućen u istragu, tvrdi da su Đukanovići ispričali istražiteljima da su se spremali te večeri da izađu kada je Gabrijela ustanovila da im nedostaju vredne stvari.

"Otvorila je kutiju, sata nije bilo. Nakon toga počela je da otvara kutije sa satovima i nakitom – bile su prazne. Vidjela je da je nestao i veliki zlatni grb Crne Gore", ispričao je isti izvor.

Tvrdi da je iste noći Đukanović pozvao šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića, koji je istragu sprovodio na licu mesta.

"Došao je i počeo da saslušava poslugu. Prjetio im je da ispričaju sve što znaju o krađi nakita… Pešukić su pozvali posljednju i ona je odmah priznala da je mjesecima uzimala ručne časovnike, zlato, nakit… Rekla je i da je sve što je ukrala prodala… Nakon toga, odveli su je u Centar bezbjednosti Podgorica, gde je i zvanično dala izjavu", kazao je sagovornik "Vijesti".

"Puštena da se brani sa slobode"O krađi iz kuće vlasnika Prve banke obavešten je dežurni tužilac Vukas Radonjić.

Navodno, on je formirao predmet i nakon saslušanja odlučio da Pešukićevu pusti da se brani sa slobode, jer je priznala krivično delo i do detalja ispričala kome je i za koji iznos prodala sve što je ukrala iz kuće Đukanovića.

Zbog takve odluke, Radonjiću je oduzet predmet, a u istragu se uključila specijalna tužiteljka Radović, na čiji zahtev je 3. aprila Pešukićeva poslata u pritvor.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koje je samo dan postupalo u tom predmetu, Vijestima su nezvanično rekli da predmet više nije u njihovoj nadležnosti.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva nisu zvanično odgovorili na pitanja Vijesti o tom predmetu.

Nezvanično, kazali su da je specijalna tužiteljka Radović pokrenula i finansijsku istragu protiv bivše kućne pomoćnice Đukanovića.

Pojasnili su da je istragom obuhvaćen i zlatar koji je kupovao ukradene predmete od Pešukićeve.

Izvor blizak istrazi kazao je da je nejasno kako se tim poslom bavi tužilaštvo za organizovani kriminal, kada je Pešukić već prve noći priznala da je isključivo sama krala nakit i druge vredne stvari, a potom ih prodavala u bescenje.

"Sat zbog kog je i otkrivena, prodala je za 100.000 evra, kao polovan, ali osoba koja je kupila od nje, navodno nije znala da je sat ukraden, što ga ne čini saučesnikom. Osim toga, za organizovanu kriminalnu grupu mora postojati troje, a u ovom slučaju taj uslov nije ispunjen. Biće zanimljivo vidjeti optužnicu, ali i odnos Višeg suda prema njoj", kazao je izvor upućen u istragu.

Pretresom stana brata osumnjičene za krađu iz kuće Đukanovića, policija nije pronašla ništa od vrednih stvari, ali su oduzeli knjigu Gabrijele Đukanović – "Više se ne bojim".

"Pronađen je i oduzet i laptop i mobilni telefon", kazao je sagovornik Vijesti.

Iz Uprave policije niesu odgovorili na pitanja "Vijesti" o krađi u stanu Đukanovića.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar