Šumaherova porodica tuži nemački list, uradili „intervju“ sa Mihaelom uz pomoć AI

Velikan „Ferarija“ nije viđen u javnosti otkako je zadobio tešku povredu mozga u nesreći na skijanju na porodičnom odmoru u francuskim Alpima u decembru 2013. godine.

Porodica od tada čuva njegovu privatnost, a pristup Mihaelu Šumaheru imaju samo oni koji su mu najbliži, pri čemu se objavljuje malo informacija o njegovom stanju.

List Die Aktuelle osvanuo je, međutim, sa naslovnom stranom na kojoj je slika nasmejanog Šumahera i naslov koji obećava – „Mihael Šumaher, prvi intervju“, uz napomenu da je „zvučalo stvarno“. Ispostavilo se da je citate generisala veštačka inteligencija (AI).

U Netfliksovom dokumentarcu iz 2021, Mihaelova supruga Korina je navela da žive zajedno kod kuće, da rade terapiju i čine sve da Mihaelu bude bolje i da mu bude udobno.

„Pokušavamo da nastavimo kao porodica, onako kako je Mihael voleo i još uvek radi. I nastavljamo sa svojim životima. Privatno je privatno, kako je uvek govorio. Veoma mi je važno da može da nastavi da uživa u svom privatnom životu što je više moguće. Mihael nas je uvek štitio, a sada mi štitimo Majkla“, navela je tada Korina Šumaher.

Šumaherov sin Mik trenutno je rezervni vozač „Mercedesa“ u Formuli 1, nakon što je izgubio mesto u „Hasu na kraju prošle sezone.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike