Radio Beograd, na 13. godišnjicu otvaranja novog Avalskog tornja – pustio nove programe

Na mestu starog Avalskog tornja koji je porušio NATO 1999. podignut je nov – visok 205 metara i opremljen najsavremenijom tehnikom. DAB+ mreža postavljena pre gotovo pet godina danas je proširena sa još četiri programa Radio Beograda.

„Slušaoci Radio Beograda i cele Srbije dobiće novom ponudom u DAB+ mreži, dobiće priliku da uz naša četiri tematska kanala pored postojećih Radio Beograda 1, 2, 3 i 202, uživaju uz muzičko bogatstvo digitalnog arhiva Radio Beograda. Ono što je 99 godina pažljivo arhivirano i selektovano, ovog puta u digitalnoj formi ponuđeno je na uživanje svim našim građanima“, rekla je direktorka Tehnike i produkcije Radio Beograda Zorana Bojičić.

Trenutno se testna mreža u DAB+ tehnologiji koristi na šest emisionih lokacija a 80 odsto građana ima prijem digitalnog radio-signala.

„Naglasio bih da smo pokrili i putne pravce a u narednih nekoliko meseci do godinu dana, planiramo priširivanje mreže na još četiri emisione lokacije – istok i zapad Srbije i krakovi autoputa. Time ćemo pokriti do 98 odsto stanovništva”, kaže direktor Sektora tehnike i JP Emisiona tehnika i veze Slađan Stanković.

„Sad imamo ukupno 12 programa u novoj mreži i to je dobro. Naš plan je da intenziviramo implementaciju digitalne platforme kada su u pitanju radio kanali jer donose veliku korist za krajnje slušaoce odnosno korisnike”, izjavio je ministar informisanja i telekomunikacija Mihajlo Jovanović.

DAB+ sistem pripada zelenoj tehnologiji i otvara novi prostor za radio stanice, a slušaoci dobijaju kvalitetan zvuk, bez smetnji u prijemu sa mogućnostima brojnih servis.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike