Glavna urednica nemačkog Aktuela otpuštena zbog lažnog intervjua sa Šumaherom

Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 (54) nije viđen u javnosti od decembra 2013. godine, kada je zadobio tešku povredu mozga u nesreći na skijanju u francuskim Alpima.

Šumaherova porodica je ove sedmice saopštila da planira pokretanje sudskog postupka protiv nedeljnog magazina Aktuel u vlasništvu medijske grupe „Funke“.

„Ovaj neukusan i obmanjujući članak nikada nije trebalo da se pojavi“, rekla je generalna direktorka „Funkea“ Bjanka Polman. Glavna urednica magazina En Hofman, koja tu dužnost obavlja od 2009. godine, razrešena je dužnosti.

Najnovije izdanje Aktuela ima naslovnu stranu na kojoj je slika nasmejanog Šumahera i naslov koji obećava: „Mihael Šumaher, prvi intervju“.

Međutim, ispostavilo se da je na pitanja odgovarala veštačka inteligencija. Šumaherova porodica čuva strogu privatnost u vezi sa zdravstvenim stanjem bivšeg vozača.

„Živimo zajedno kod kuće. Radimo terapiju. Činimo sve što možemo da Mihaelu bude bolje i da mu bude udobno, i da jednostavno oseti našu porodicu, našu vezu“, rekla je Šumaherova supruga Korina u dokumentarcu za Netfliks iz 2021. godine.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike