Daktela Četbot – prva primena veštačke inteligencije u kontakt centrima

Ovaj bot pamti kontekst interakcije i brže pronalazi odgovore na složena pitanja korisnika, a zasnovan je na naprednoj veštačkoj inteligenciji.

„Ne mislim da će veštačka inteligencija zameniti ljude. Trenutno je u žiži i odlično može da obavi mnoge zadatke, možda bolje nego ljudi. Ali mnoge zadatke i dalje nije moguće uraditi samo pomoću nje. Ona je idealna za neke jednostavne zadatke koji već imaju pripremljenu strukturu za određeni posao koji će ona brže i lakše rešiti. To sa ljudima nije moguće“, kaže Rihard Bar, osnivač Daktele.

Nekoliko implementiranih funkcionalnosti botova u ovom kontakt centru su sumiranje komunikacione niti, poboljšanje, ubrzanje i povećanje automatizacije komunikacije pisanja tekstova. Dakle, novo rešenje eliminiše potrebu za čitanjem svih elektronskih poruka. 

ChatGPT ubrzava orijentaciju u sistemu, tako da agent može da se fokusira na brži pregled istorije korisnika tokom komunikacije sa njima. Kontakt centar omogućava agentima da napišu samo listu sa glavnim tačkama razgovora koji se automatski proširuju u propisanu elektronsku poštu.

I to sa sve formalnim i komunikacionim zahtevima, preko GPT-3.5. Istovremeno, agent može da označi i napiše rečenicu u drugom stilu, kako bi zvučala formalnije ili prisnije.

„Ono što je zaista savršeno je što čet, vois ili i-mejl botovi rade 24/7 cele godine. Ne morate trošiti mnogo vremena na njihovu obuku ako vaš zaposleni da otkaz. Jednom kad naučite bota kako da koristi vaš sistem ili reši problem, on će to obaviti savršeno, sa manje mogućnosti za grešku“, kaže Rihard.

On tvrdi da je ovakvo rešenje idealno za kompanije koje imaju više od desetoro zaposlenih jer sa toliko osoba postoji ogromna količina komunikacije koju treba dodatno pokriti.

„Pre pet godina nije bilo, ali sada je lako podučiti veštačku inteligenciju. Ona može pomoći kompanijama da budu brže i efikasnije. U naše rešenje možemo uključiti svu komunikaciju, iz svakog kanala, i po tome smo jedinstveni. Ne morate trošiti tonu novca u pronalaženju novih ljudi koje ćete obučavati radu sa sistemom“, zaključuje Rihard.

Kompanija planira sveobuhvatniji inovacioni projekat, tokom kojeg će ChatGPT postati deo celokupnog portfolija proizvoda i stvoriti prvi pravi omnikanal veštačke inteligencije. Od nedavno se nalaze i na našem tržištu.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike