Alfa Romeo 33 – novi, stari model 33, u samo 33 primerka za milion evra

Novi model će se proizvesti u samo 33 primerka, koji su već prodati, a čija glavna karakteristika je totalna personalizacija po ukusu svakog kupca.

Zbog izrade ovog modela osnovan je tim „Bottega“ koji čine profesionalci  kuće Alfa Romeo i koji su kontaktirali sve zainteresovane kupce koji su zajedno sa njima realizovali svoj personalizovani model do minimalnih detalja uz mogućnost i da „potpišu“ broj šasije.

Do prvih kontakata između klijenata i tima Alfa Romeo došlo je toku „Gran Premio Italia“, tokom prethodne godine. Novi model automobila biće predstavljen u Monci tokom vikenda trka formule jedan.

Novo odeljenje „Bottega“ čine profesionalci pod vođstvom Žan Filipa Imparato koji je i generalni direktor Alfa Romea. 

Pomenuti automobil napravljen u dva modela: klasičan i električan. Pored imena, ovaj broj predstavlja maksimalnu brzinu koju je moguće dostići, 333 kilometara na sat.

Ovaj model automobila može da dostigne brzinu od 333 kilometara na sat, za tri sekunde može da dostigne brzinu od 100 kilometara na sat, a potrebno mu je 33 metra da se zaustavi nakon kočenja.

Novi model „alfe 33 stradale“ ima zadatak i da uveća vrednost brenda Alfa Romeo. Karakteristika ovog modela je otvaranje vrata uvis pod imenom Elitra dok unutrašnjost ima dve verzije: „Tributo“ (Posveta) i „Alfa Forse“ (Alfa trke).

Automobil ima dizajn inspirisan  unutrašnjošću aviona, a materijali koji su korišćeni su aluminijum, ugljenična vlakna, koža i prefinjene tkanine.

Sedišta su presvučena kožom fotelja „Frau“, volan ima sportsku formu bez komandi, dok je tabla sa instrumentima u obliku teleskopa koja je tipična za Alfa Romeo.

 U zavisnosti da li je stil vožnje „Put“ ili „Pista“, informacije su drugačije grafički prikazane i vrlo su lake za razumevanje. Ukoliko se odabere stil vožnje „Pista“, postoji dugme u obliku deteline sa četiri lista koji omogućava „Brzi start“.  Model 33 stradale poseduje biturbo V6 od preko 620 konjskih snaga a u električnoj konfiguraciji od preko 750 ks sa dometom od oko 450 kilometara.

Klijentima su ponuđene tri boje: Alfa pastelno crvena, Crveno Vila d/Este i Kraljevsko plavo, pored crveno bele inspirisane trkačkim automobilima iz šezdesetih godina.

Natpis Alfa Romeo može biti zlatan, crn ili srebrn, a i sve ostalo na automobilu može da bude promenjeno po želji klijenta. Po još uvek nepotvrđenoj ceni od više od milion evra.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike