Već za jesenji pazar u „Kapitol park”

SOMBOR: Kada se pre tri godine u Somboru pojavila britanska „Posejdon grupa“, žitelji ovog grada su se poradovali da će vrlo skoro (tadašnja obećanja su predviđala kraj 2016. godine)

na zapadu Bačke biti otvorena i ekspozitura svetskog lanca „Lidl“, koji svojom ekspanzijom već ugrožava i američke kolose poput „Volmarta“. Ipak, zbog niza okolnosti, tek ovih dana otpočeli su radovi na izgradnji „Kapitol parka“, investicije „Posejdon grupe“ na prostoru nekadašnje fabrike „Tekstilne“, pa potom Metaloprerađivačke industrije „Bane Sekulić“.

Tako su na uglu somborskih ulica Josifa Pančića i Vladike Nikolaja radnici subotičke građevinske firme „SMB Gradnja“ najzad počeli sa radovima na izgradnji modernog tržnog centra. Prostiraće se na više od 5.600 kvadratnih metara, od kojih će 2.500 kvadrata zauzeti hipermarket „Lidl”, dok će preostalih 3.100 biti namenjeno za deset poslovnih prostora, u kojima će svoje mesto pronaći popularne robne marke koje do sada u Somboru nisu imale svoje prodajne punktove.

Projektovana je i planirana izgradnja 250 mesta za parkiranje, što ukazuje da će „Kapitol park” biti mesto za porodične kupovine uz zabavne sadržaje. Lokacija tržnog centra je dobro izabrana, pošto je u neposrednom susedstvu autobuske stanice, što bi moglo da bude pogodnost za stanovnike iz obližnjih mesta, ali i geografski bliske Mađarske i Hrvatske.
Iako je, u odnosu na prvobitne najave došlo do manjeg kašnjenja, početkom radova zadovoljni su i investitori i predstavnici somborske lokalne samouprave.

– Uz punu podršku i saradnju lokalne samouprave, „Posejdon grupa“ je počela sa izgradnjom tržnog centra u Somboru. Grad je podržao projekat od samog početka, radovi su počeli i tokom izgradnje „Kapitol parka” biće angažovano oko 200 radnika, a nakon otvaranja u maloprodaji će biti otvoreno 100 radnih mesta. Prve kupce očekujemo na jesen ove godine – optimista je Yejms Gan, direktor „Posejdon grupe”.
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je početak izgradnje modernog tržnog centra ocenila kao jedan od najočiglednijih dokaza da investitori grad kojem je na čelu prepoznaju kao otvorenu i sigurnu sredinu za svoje investicije.

-Drago mi je što će „Posejdon grupa” i „Lidl” razviti moderne šoping objekte u našem gradu sa ciljem unapređenja usluga za potrošače. Verujemo da će „Kapitol park” dati doprinos razvoju lokalne ekonomije i doprineti stvaranju uslova za pokretanje lokalnog biznisa. Prioritet grada je stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje novih investicija, a nove investicije znače i nova radna mesta – kazala je gradonačelnica.
Britanska „Posejdon grupa” je na području Srbije već investirala u izgradnju maloprodajnog parka u Šapcu čiji je i suvlasnik, a osim u Somboru radi na projektu u beogradskoj opštini Rakovica. Tokom 2018. godine ova britanska kompanija planira otvaranje više tržnih centara širom Srbije.

(Dnevnik)

Napišite komentar