Struja i kupatila za ugrožene porodice

BELA CRKVA: Socijalno ugroženim porodicama u Centru za socijalni rad „8. maj“ u Beloj Crkvi uručena su rešenja o pomoći za uvođenje električne energije i sanaciju kupatila.

Javni konkurs centra i lokalne samouprave će trajati dok se fond za ovu namenu ne iscrpi. Za uvođenje struje dodeljuje se do 400.000 dinara, a za rekonstrukciju ili izgradnju kupatila oko 100.000 dinara.

Centar za socijalni rad „8. maj“ u Beloj Crkvi ima oko 1300 korisnika novčane socijalne pomoći. Sredstva koja primaju, ovim porodicama nisu dovoljna za ulaganja, kao što je uvođenje električne energije ili izgradnja kupatila, ali se u saradnji sa lokalnom samoupravom našlo rešenje i za ove probleme.

– Krajem prošle godine počela je akcija Opštine i Centra za socijalni rad „8. maj“ na uvođenju električne energije u domaćinstvima korisnika usluga koji će finansirati kompletne radove – kaže predsednica UO Centra za socijalni rad „8. maj” Adela Stanković i dodaje da će korisnici polovinu sredstava vratiti u šest rata, kako bi se omogućila pomoć i drugim porodicama.

Ova akcija je zamišljena kao akcija bez kraja, sve dok sva domaćinstva socijalno ugroženih porodica ne uvedu električnu energiju. U pitanju su višečlane porodice, a najveći problem stvara im otežano održavanje higijene.Milivoje Grujić iz Bele Crkve kaže da je počeo sam sa gradnjom kupatila, ali nije imao novca da posao završi do kraja.

– Obratio sam se Centru za socijalni rad i dobio rešenje o dodeli sredstava da posao završim. Ne samo ovaj put, nego su mi zaposleni iz Centra uvek izlazili u susret za sve što mi je bilo potrebno i hvala im na tome- kaže Grujić.Direktor Centra za socijalni rad „8. maj” Dragan Popović kaže da je njihovim i zalaganjem lokalne samouprave, ovoj ustanovi obezbeđeno korišćenje cele zgrade.

– Dodatnih 140 metara kvadratnih koristiće se za unapređenje rada, a najneophodniji je prostor za viđanje roditelja sa decom u kontrolisaim uslovima- kaže Popović.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike