Otvorena sportska sala u OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki

EČKA: Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano su otvorili sportsku salu u Osnovnoj školi „Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki.

Povodom svečanog otvaranja održan je i prigodan kulturno – umetnički program.

– Slika iz Ečke je ono što bi trebalo da vidi cela Srbija. U pitanju je moderna hala koje se ne bi postideli ni u Evropi. Ovaj objekat će omogućiti da mladi imaju ne samo časove fiskulture, nego i da se uspešno bave sportom. Očekujemo da će iz ovog mesta poteći neki novi sportski šampioni – poručio je Udovičić.

Janjić je ocenio da je u pitanju prelep sportski objekat i podsetio da su nedavno otvorene i sportske sale u Aradcu, Mihajlovu i Botošu.
– Više puta sam ponavljao da lokalna samouprava puno ulaže u sport i u sportske objekte koje mnogo bolje održavamo, popravljamo, proširujemo, ali i gradimo nove. Sve ovo činimo, pre svega, kako bi što više dece bilo sklonjeno s ulice i uključeno u neki vid sportskih i rekreativnih aktivnosti – istakao je Janjić koji je, zajedno sa ministrom Udovičićem, nakon svečanosti u Ečki, obišao i Kristalnu dvoranu i rekonstruisanu Halu sportova „Medison”, kao i stadion Sportskog društva „Rusanda” u Melencima.

Izgradnja sale u Ečki počela je 2014. da bi, zbog određenih izmena u projektu, bila usporena, ali su tokom prethodne godine radovi intenzivirani i dovršeni. Ovaj objekat, površine oko 1.200 kvadratnih metara i sa tribinama za oko 200 gledalaca, predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina, posle gradskih sportskih dvorana.

Osim što će ga svakodnevno koristiti oko 300 učenika osnovne škole „Dr Aleksandar Sabovljev”, služiće svim meštanima Ečke i obližnjeg Stajićeva, a biće od velikog značaja i u trenažnom procesu mnogih ekipa koje budu koristile hotelski smeštaj „Kaštela”.
To je četvrti školski sportski objekat koji lokalna samouprava uspeva da dovrši u kratkom vremenskom periodu, nakon sala u Aradcu, Botošu i Mihajlovu.

Tome bi svakako trebalo dodati i rekonstrukciju hale sportova „Medison”, a predstoji i konačan završetak Kristalne dvorane i izgradnja atletske staze na gradskom stadionu. U planu su i neki drugi projekti, koji će učvrstiti grad na Begeju među vodeće sredine u Srbiji po broju i kvalitetu sportskih objekata.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike