Olakšanje za žitelje sela

ZRENJANIN: Od danas kreću nove linije prigradskog prevoza, koje će funkcionisati po režimu gradskog saobraćaja, na svakih sat vremena, a relacije su Klek – Aviv Park,

Elemir – Zrenjanin – Lazarevo, Aradac – Zrenjanin – Mihajlovo – Jankov Most i Zrenjanin – Ečka – Stajićevo. Cena povratne karte biće 150 dinara. Ovo je saopšteno u toku jučerašnje promotivne vožnje na liniji od stajališta kod Kapetanije, do Ečke i Stajićeva.

– Nismo bili zadovoljni kako funkcioniše gradski i prigradski prevoz i prošle godine radili smo studiju sa Saobraćajnim fakultetom u Novom Sadu. Tu se pokazalo da postoji potreba za sasvim drugačijim linijama i zajedno sa našim prevoznikom „NET busom“ dogovarali smo najbolju organizaciju saobraćaja. Rešenje do kojeg smo došli biće napor za prevoznika, ali veliki benefit za građane i naročito žitelje prigradskih naselja – ocenio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je sa saradnicima bio putnik u autobusu koji je iz Zrenjanina vozio za Ečku i Stajićevo.
Na svim linijama autobisi će od danas voziti od 5 do 22 časa.

– Možda će neko vreme biti prigovora, dok se sve ne uhoda, ali očekujemo daleko bolju uslugu prevoza za meštane sela koji su uključeni u nove linije – istakao je direktor „NET busa“ Goran Agramović, ističući da su nove linije prilagođene promenjenim uslovima u gradu, novim industrijskim zonama, Aviv Parku i drugim novinama, a sve na osnovu studije Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu, koji je preporučio da magistrala bude glavno saobraćajno čvorište, a ne autobuska stanica.

Agramović je najavio i promene u terminima polazaka gradskih linija 1 i 3, koje će umesto u pola, kretati u 15 minuta do punog sata, a linija 6 umesto u pola u punih dvadeset.Zadovoljni su i meštani prigradskih naselja.

– Ovo je istorijski dan za meštane Ečke i Stajićeva, jer je uvedena linija gradskog prevoza prema ovim selima. Linija je povezana sa centrom Zrenjanina i to će značiti mnogo lakše i komfornije putovanje za naše meštane. I sve to po pristupačnoj ceni – izjavio je odbornik i član Saveta MZ Stajićevo Nemanja Milinković, naglašavajući da je gradonačelnik ispunio dato obećanje.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike