Bliska komunikacija s građanima

ZRENJANIN: Godišnjica rada Kancelarije za komunikaciju narodnih poslanika obeležena je u Zrenjaninu skromnom svečanošću u sedištu kancelarije, u ulici Cara Dušana 12, u prisustvu

narodnih poslanika iz Zrenjanina, i gostiju.

– Svakako najveću zaslugu za otvaranje ove kancelarije ima narodna poslanica Elvira Kovač, a moja uloga bila je da
pomognem da ona dobro funkcioniše i da je ostavimo u amanet Stanislavi Janošević kao najmlađoj poslanici – rekao je narodni poslanik Mirko Krlić, ističući da je zrenjaninska kancelarija jedna od najuspešnijih od dvanaest, koliko ih ima u Srbiji, što su potvrdili i iz CESID-a, koji je bio inicijator ovog projekta.

Narodna poslanica Elvira Kovač istakla je da joj je drago što su opravdali poverenje CESID-a i NDI, koje im je ukazano pre godinu dana.
– Zahvalila bih se i građanima, koji su nam obraćanjem ukazivali poverenje, a mi obećavamo da ćemo se truditi da ih motivišemo da nam iznose svoje probleme, da nas potraže – naglasila je Kovač.

Poslanici različitih poslaničkih grupacija združeno pomažu sugrađanima, najčešće savetima. Bitna je i obrnuta komunikacija, gde nam sugrađani daju dobre predloge, potvrdila je i Stanislava Janošević, uz napomenu da je zrenjaninska kancelarija dobar primer drugima.
– Ovo je jedna od dvanaest kancelarija koje smo otvorili u Srbiji i jedna od najboljih – ocenio je Bojan Klačar izvršni direktor CESID-a. Predstavnik NDI Nenad Belčević, istakao je da dalje treba razvijati ovaj model, kroz ohrabrivanje inicijative građana.

Tražio urgenciju da što pre ode u zatvor

Na pitanje da li je bilo i zahteva koji se ne mogu ispuniti ili izlaze iz okvira poslaničkih ingerencija, odgovorio je Mirko Krlić: -Bilo je mnogo zahteva i obraćanja, u mnogim slučajevima smo pomogli, a najapsurdniji zahtev bila je molba jednog građanina koji je od nas tražio da urgiramo da što pre ode na izdržavanje kazne zatvora, koju je dobio za saobraćajni prekršaj, da bi, kao građevinac, mogao bez opterećenja da uđe u građevinsku sezonu – istakao je Krlić, jedan od bizarnih zahteva sa kojima se kancelarija susrela, i koji, naravno, nisu mogli da ispune.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike