Vučević obišao dežurne službe

U novogodišnjoj noći vredno su radile i ekipe vatrogasaca, policajaca i hitne medicinske pomoći. Njih je, pola sata nakon ponoći, obišao i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Vučević je nakon obraćanja na Trgu slobode, posetio dežurne ekipe vatrogasaca, policajaca i hitne medicinske pomoći. Noć je, prema njihovim rečima, u vreme samog dočeka i nekoliko sati kasnije proticala mirno.

„Imali smo samo dve intervencije, auto je bio u pitanju u Šekspirovoj ulici i bio je jedan kontejner, tako da, to je ono što je trenutno aktuelno“, kazao je Stojan Milovac, komandant vatrogasno spasilačke brigade

„U toku večeri bilo je četiri intervencije policijskih službenika. Radilo se o događajima gde je došlo do tuče dva lica, narušavanja javnog reda i mira, lica su dobila lake telesne povrede i u vezi istog slede prekršajne prijave, zatim bilo je upotreba gasnog oružja. Imali smo saobraćajnu nezgodu, sa dva lako telesno povređena lica i ostali događaji su bili preventivne prirode“, rekao je Radovan Ćendić, šef smene dežurne službe Policijske uprave.Slična situacija bila je i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

„Urgentne ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć večeras su intervenisale 40 puta, što je nešto uobičajeno, kao i svakim danom. Malo je više bilo intervencija kod alkoholisanih pacijenata, dogodile su se dve saobraćajne nezgode“, napomenuo je Bogdan Živanović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

Gradonačelnik Novog Sada je dežurnim službama poželeo što manje posla i intervencija u 2016. godini.

(Dnevnik)

Napišite komentar