Sve spremno za više od hiljadu trkača

Novosadski polumaraton 24. put počinje u subotu u 10 časova, startom s Trga slobode, rečeno je danas na poslednjoj sednici Organizacionog odbora polumaratona,

kojoj je predsedavao predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić. Osim takmičarskog karaktera, Novosadski polumaraton imaće i humanitarni, pošto Crveni krst Novog Sada i komapnija „Lir“, u saradnji s organizatorima trke, prikupljaju novac za socijalno ugroženu decu čiji roditelji koriste program Narodne kuhinje. Od prikupljenih donacija finansiraće se odmor toj deci.

Na glavnoj trci očekuje se više od 1.100 učesnika i učesnica iz zemlje i sveta. Kako je naveo Jelušić, za polumaraton se prijavilo oko 90 stranaca iz 22 države, ali i više od 400 Novosađana i Novosađanki.

– Apelujem na sugrađane-vozače da imaju razumevanja i strpljenja zbog ograničenja u saobraćaju tokom trke – poručio je Jelušić.
Osim polumaratona, u subotu će se trčati i štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka, trčanje-šetnja srednjoškolaca i starijih osnovaca, trka „Poletarac“, odnosno šetnja mališana i tradicionalna puzeća trka beba.

Trasa polumaratona od Trga slobode vodi kroz Zmaj Jovinu ulicu, pa Dunavskom do Keja žrtava racije, odakle se trči Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, ulicama Dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom. Trka traje oko tri časa i tokom njenog trajanja trasa trke će biti zatvorena za saobraćaj.

S. Kr.

(Dnevnik)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike