Stigli novi rekviziti za vežbanje

Novi Sad je jedan od gradova koji su najbolje shvatili i podržali akciju „Sport u škole” koju je Savez za školski sport Srbije (SŠSS) pokrenuo 2012. godine.

Ovo je danas istakao generalni sekretar SŠSS-a Uroš Savić prilikom predaje poklon-paketa od 15 kompleta rekvizita Savezu za školski sport Novog Sada (SŠSNS), koji je nosilac realizacije projekta u 35 osnovnih škola.

– Grad Novi Sad ima najviše škola – čak 35 – uključenih u naš projekat, čija poenta nije trening već sticanje zdravih navika dece od prvog do četvrtog razreda, kao i pružanje dodatne fizičke aktivnosti. Koliko je Novi Sad ispred, govori i podatak da Smederevo ima 20 uključenih škola, a Šabac 15. Inače, mi finansiramo 100 škola u Srbiji, a još toliko lokalne samouprave. Poklon-paket u vrednosti od 9.000 evra, koji smo iz našeg buyeta donirali SŠSNS-u, sastoji se iz 15 kompleta, a u jednom su 22 artikla (prepone, merdevine, vijače, čunjevi…).

Prema rečima predsednika Gorana Stevanovića, SŠSNS će, uz podršku Grada, nabaviti još 20 kompleta za preostale škole uključene u projekat.

– U Novom Sadu učestvuje 2.650 dece, pošto u školama ima više zainteresovanih nego što je to projektom predviđeno, s tim što smo naše aktivnosti proširili i na decu od petog do sedmog razreda – naglasio je Stevanović. – Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Milošu Vučeviću, članu GV Ognjenu Cvjetićaninu, ali i direktorima škola koji su podržali ideju, koja će znatno uticati na budućnost naše dece. Naš zadatak je da što više dece bude fizički aktivno jer statistika pokazuje da je više od 70 odsto mališana fizički neaktivno, tj. žive u virtualnom svetu.

U ime člana GV Cvjetićanina prisutnima se obratio Vlastimir Mastilović, podsećajući na to da je projekat zaživeo i održao se upornošću gadonačelnika Miloša Vučevića.

– Zahvalio bih se predsedniku SŠSS-a Željku Tanaskoviću na ovom poklonu, a mi ćemo u gradskoj upravi podržati sve ono što će doprineti zdravlju naše dece – rekao je Mastilović.

J. Galić

(Dnevnik)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike