Rovine dobijaju plan detaljne regulacije

Sednica Skupštine opštine Sremski Karlovci, deveta u ovom sazivu, biće održana danas, a na dnevnom redu je, između ostalog, Predlog odluke o izradi plana detaljene regulacije potesa Rovine s okruženjem.

Kako se navodi u obrazloženju Predloga, osnovni cilj izrade plana je utvrđivanje planskih rešenja korišćenja, uređenja i zaštite prostora u obuhvatu plana, te zaštita i unapređenje korišćenja građevinskog zemljišta, pre svega sa stanovišta održivog razvoja. Održivo korišćenje kulturnih i prirodnih resursa, uz zaštitu i unapređenje životne sredine, jedan je od razloga za izradu plana, kao i definisanje površina javne namene, te utvrđivanje pravila uređenja, građenja i zaštite prostora.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije konsolidovanog završnog računa opštine za 2016. godinu, kao i rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Belilo“ za ovu godinu i o imenovanju Stručnog tima za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije. Na dnevnom redu su i zveštaji o radu Opštinskog pravobranilaštva i Opštinskog štaba za vanredne situacije u prošloj godini te plan delovanja Štaba za vanredne situacije u ovoj godini.

Z. Ml.

(Dnevnik)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike