Novosađani 2016. dočekali u ritmu rokenrola

Tradicionalni doček Nove godine na novosadskom Trgu slobode ove godine je obeležen nastupom rokenrol bendova, a zvezde večeri bili su domaći „Love hunters“ i Van Gog.

Bend Lav hanters i Milan Mumin „potrošili“ poslednjih sat i po stare godine izvodeći stare hitove, ali i deo materijala sa najnovijeg albuma “Sak disiz”.

Upravo uz Van Gog i veličanstven vatromen Novosađani su ušli u Novu 2016. godinu, a tačno u ponoć na binu je izašao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je u kratkom obraćanju sugrađanima poželeo srećnu Novu godinu.

„Novi Sad je evropska prestonica mladih, evropska prestonica kuilture, najlepši i najdraži grad. Želim vam svima ono sto želim i mojoj porodici“, rekao je Vučević.

Rokenrol žurka u centru Novog Sada počela je nastupom ženskog benda „Štikle i vikleri“, nakon njih je nastupila „Rok simfonija“ iz Banjaluke, da bi Milan Mumin sa „Love huntersima“ zaokružio prvi deo novogodišnjeg programa, a Van Gog je razgalio publiku na prelazu iz stare u novu godinu.

Osim na Tgu slobode Novosađani su novogodišnju noć proveli u brojnim restoranima i kafićima, uz trubače i, za Vojvodinu karakteristične, tamburaše, ali ipak najveći broj žitelja Novog Sada Novu godinu je dočekao u svojim domovima.

(Dnevnik)

Napišite komentar