Najkompletnija biografija „Pink Flojda”

Izdavačka kuća „Laguna” i „Dnevnik” darivaće ponedeljkom, sredom i petkom čitaoce našeg lista s dve knjige. Dvoje, koji se u sredu prvi jave na telefon 528-765 od 13 do 13.05 sati,

i do sada nisu dobijali knjige tokom ove akcije, dobiće delo Marka Blejka „Kad svinje polete”, a moći će da ga preuzmu u knjižari „Delfi” u „Big” šoping centru (Sentandrejski put 11).

„Kad svinje polete” je prva kompletna biografija grupe „Pink Flojd”. Prošireno izdanje istorije jedne od najvećih rok grupa svih vremena nastalo je nakon što je autor Mark Blejk razgovarao s Dejvidom Gilmorom, Rodžerom Votersom, Ričardom Rajtom i Nikom Mejsonom i intervjuisao ostale bivše članove grupe, producente, školske drugove, devojke, scenske tehničare, cimere, menadžere, prijatelje, neprijatelje i brojne druge ljude koji su imali uvid u živote članova grupe i njihov rad. Knjiga prati priču grupe od njenih korena u Kembridžu do globalnog uspeha albumom „The Dark Side Of the Moon” i gorkog raspada osamdesetih godina XX veka, od njihovog istorijskog okupljanja na „Live aidu” do smrti osnivača Sida Bareta 2006. i sve nakon toga.
J. V.

(Dnevnik)

Напишите коментар