Najbrže vesti u Srbiji

Izložba cveća, sadnica, radionice, tribine

Petodnevna manifestacija, 27. Novosadsko proleće, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, otvara se u utorak, 21. marta na prvom spratu Spensa i trajaće do 25. marta.

I ove godine posetioci će imati priliku da pogledaju i kupe cveće, sadnice, opremu za hortikulturu, med i zdravstveno bezbednu hranu, suvenire, proizvode starih i umetničkih zanata, ali i da posete izložbu „Salon energetske efikasnosti”, pošto je glavna tema manifestacije „Energetska efikasnost kroz obnovljive izvore energije”.

Svečano otvaranje je u utorak u 11 časova, a prisutnima će se obratiti predsednik Pokreta gorana Novog Sada Petar Viđikant, izlagač Laslo Tertelji, koji učestvuje na manifestaciji od prvog Novosadskog proleća davne 1991. godine, a nastupiće i Društvo mladih muzičara „Instrumental” iz Novog Sada.

Jednu od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji Novosadsko proleće čine posebnim edukativni i zabavni programi koje Pokret gorana Novog Sada organizuje tokom svih pet dana. Osim izložbi, biće organizovane stručne tribine i prezentacije, ekološke i kreativne radionice, kao i dečji programi. Tokom Novosadskog proleća Pokret gorana Novog Sada će imati zajednički štand s Pokretom gorana Vojvodine i predstaviće eko-turističku ponudu ove sezone u Sremskim Karlovcima, a posetioci će imati prilike da kandiduju potencijalne dobitnike Crnog i Zelenog lista, dobiju informacije o ovogodišnjim goranskim eko-kampovima za učenike osnovnih škola, kao i o međunarodnim volonterskim kampovima.

Osim toga, Udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine” će promovisati reciklažu papira i svima koji donesu stari papir, za to darovati sadnice cveća i drveća. Oni koji donesu deset kilograma papira biće nagrađeni sadnicom cveća, dok se za 60 kilograma na poklon dobija sadnica drveta. Javno preduzeće „Vojvodinašume” će promovisati zaštićena prirodna dobra u Vojvodini i tokom dana će za decu održavati radionice na štandu.

Izložbe 27. Novosadskog proleća su prodajnog karaktera i biće otvorene svakog dana od 8 do 20 sati, a u subotu do 15 sati. Ulaz je slobodan.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike