Futsalom caruju učenice SŠ „Svetozar Miletić”

Učenice Srednje škole „Svetozar Miletić” pobednice su Opštinskog takmičenja srednjih škola u malom fudbalu (futsalu), koje je prvi put u našem gradu održano u organizaciji Saveza za školski sport Novog Sada (SŠSNS).

One su u finalu pobedile vršnjakinje iz Medicinske škole „7. april”. Treće mesto zauzele su devojke iz Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupun”, koje su bile bolje od učenica Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn”, dok je na premijernom takmičenju peto mesta zauzela Gimnazija „Laza Kostić”.

– Savez za školski sport je oslušnuo želju i sugestiju .

srednjoškolki, koje su želele da se i one, kao i njihovi vršnjaci, nadmeću u malom fudbalu, pa smo prvi put organizovali za njih i nadmetanje u malom fudbalu, po pravilima futsala – pojasnila je generalna sekretarka SŠSNS-a Saška Marjanac. – Nažalost, pobednice iz Ekonomske škole nemaju prolaz u dalje takmičenje jer za sada to još nije organizovano na okružnom i pokrajinskom nivou. Mi ćemo u budućnosti težiti ka tome da i one imaju takmičenje kao i muškarci i na republičkom nivou. Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Milošu Vučeviću, Upravi za sport i članu Gradskog veća Ognjenu Cvjetićaninu, koji su prepoznali smisao školskog sporta i omogućili učenicima 35 škola da se besplatno bave sportom.

Inicijativa za takmičenje srednjoškolki u malom fudbalu potekla je iz Medicinske škole „7. april”.

– U gradu postoji šest osnovnih škola koje neguju ženski mali fudbal, ali po dolasku u srednju školu devojke nemaju takmičenje – rekao je predsednik SŠSNS-a Goran Stevanović. – Jesenas su Đački parlament i pedagog Medicinske škole pokrenuli inicijativu da se održi takmičenje, a na Skupštini SŠSNS-a je podrška stigla i iz Ekonomske škole. Imajući u vidu rodnu ravnopravnost i njihovu želju da se škole takmiče međusobno, prihvatili smo da izguramo ovo takmičenje, s tendencijom da ga proširimo na okruge i pokrajinu.

J. Galić

U sredu stižu rekviziti

U OŠ „Jožef Atila” danas će predstavnici Sportskog saveza Srbije doneti poklon Savezu za školski sport Novog Sada, koji je u punom smislu te reči najsavesnije pristupio projektu „Sport u škole”. U 32 novosadske škole u projektu učestvuje oko 2.500 učenika i 70 profesora fizičkog vaspitanja. Inače, još tri škole su deo tog projekta, ali njih direktno finansira Sportski savez Srbije.

Poklon-paket vredan 15.000 evra sastoji se od 15 kompleta rekvizita, koji će biti raspodeljeni po školama koje učestvuju u projektu.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike