Predsednik opštine Kučevo ponovo Novica Janošević

Kučevo – Građani opštine Kučevo među prvima u Srbiji su dobili novu lokalnu vlast. Za predsednika Skupštine opštine Kučevo izabran je Vladimir Stojanović iz Kučeva, predsednik opštine Kučevo je ponovo Novica Janošević, izabrani su i novi članovi Opštinskog veća.

Sednicom je predsedavao najstariji odbornik Živorad Janković, a posle verifikacije svih 43 mandata za odbornike održano je tajno glasanje za predsednika Skupštine opštine, njegovog zamenika i sekretara lokalnog parlamenta.

Sa 23 glasa za predsednika Skupštine opštine od dva kandidata, izabran je Vladimir Stojanović sa liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“, za zamenika Dejan Jović iz Male Bresnice, jedini kandidat koga je predložila lista „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“, dok je za sekretara ponovo izabran advokat Dragan Miloradović.

Odmah nakon konstitutivne sednice održana je i prva radna sednica novog saziva lokalnog parlamnta ove zviške opštine na kojoj je izabran predsednik opštine, zamenik i članovi Opštinskog veća. Tajnim glasanjem sa 23 glasa za predsednika opštine Kučevo ponovo je izabran Novica Janošević i njegov zamenik Jasmina Ćamilović, oboje sa liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“. Novi članovi Opštinskog veća opštine Kučevo postali su: dr Miodrag Paunović iz Duboke, Miloš Petrović iz Kučeva, Zoran Kuzmanović iz Rabrova i Davor Stanojević iz naselja Srpce.

Novi lokalni parlament u opštini Kučevo naredne četiri godine predstavlaće vladajuća koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka u kojoj su i Srpski pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret snaga Srbije – Braća Karić sa 23 odbornika i lista Grupe građana „Dr Darko Blagojević“ koja ima 20 odborničkih mesta.

(Danas)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike