Pobednik „Pogrešna odluka“ iz Topole

Požarevac – Nakon godinu dana pauze, jer je prošle godine gitarijada odložena zbog lošeg vremena, to se ovog puta nije desilo. Iako je i ovog drugog maja vreme bilo kišovito organizatori su predupredili tu mogućnost, pa su za svaki slučaj nabavili pokrivenu binu, tako da su orkestri mogli bezbedno da muziciraju na 35. Majskoj gitarijadi, koja se tradicionalno održava na prostoru moravske lagune u Ljubičevu.

Publici i stručnom žiriju u takmičarskom delu predstavilo se ukupno devet bendova: NoYz i Evillution iz Beograda, Playdown iz Aranđelovca, Pogrešna odluka iz Topole, Krstaši iz Kraljeva, Dekokt iz Brusa i tri požarevačka benda – Venomous Altar, Feeding the death i Grobdanište.U revijalnom delu gitarijade nastupila su tri benda – DŽa ili bu bend iz Beograda, Mud Factory iz Vranja i Twilight iz Požarevca.

Po odluci stručnog žirija koji je ove godine radio u sastavu Bane Loknar, Vlatko Bunčić i Marko Veljković, pobednik 35. Majske gitarijade je bend Pogrešna odluka iz Topole, koje je osvojio novčanu nagradu u vrednosti od 70 hiljada dinara. Drugoplasirani bend je NoYz iz Beograda, kome je pripala novčana nagrada u iznosu od 50 hiljada dinara.

Treću nagradu, odnosno 30 hiljada dinara, osvojio je bend Krstaši iz Kraljeva, a specijalnu nagradu koja je uvedena na ovogodišnjoj gitarijadi – snimanje spota u produkciji Authentic studija, osvojio je požarevački bend Feeding the death zahvaljujući glasovima publike.

(Danas)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike