Najbolji rezultati u svim opštinama

Požarevac- –
Na nedavno završenim izborima za lokalne parlamente održanih u Braničevskom okrugu koalicija okupljena oko SNS odnela je ubedljivu pobedu, ostvarivši najbolje rezultate u svim opštinama okruga, kao i u samom gradu Požarevcu. Svi rezultati su konačni, sem u Opštini Žabari gde će se ponoviti izbori na dva biračka mesta, koji mogu doneti neke promene u izbornim rezultatima na listama koje su tu učestvovale.

                        Ovi izbori biće upamćeni kao istorijski, jer Socijalisti nigde u opštini nisu ostvarili pobedu, iako se ovaj okrug smatra kao njihov bastion. Šta više, i u samom Požarevcu, gde su neprekidno vršili vlast od 1990. godine do danas, sem jednog kraćeg prekida, kada su vlast pod pritiskom prepustili DOS-u davši toj koaliciji manjinsku podršku, ubedljivo izgubili osvojivši samo 17 mandata, naspram 38 koliko ima SNS.

Gradska izborna komisija u Požarevcu na sednici održanoj 25. aprila, dodelila je odborničke mandate za odbornike Skupštine Grada Požarevca. Skupština grada Požarevca ima 68 odborničkih mesta, a mandati su raspodeljeni na sledeći način: Srpska napredna stranka osvojila je 38 odborničkih mandata, Socijalistička partija Srbije 17, Demokratska stranka 6 i Grupa građana „Iskorak“ 4 odbornička mandata. Prva manjiska lista koja je ušla u Skupštinu grada Požarevca je lista „Mladi za budućnost Požarevca – Davorka Mitrović“ sa jednim odborničkim mestom.Takođe, po jedno odborničko mesto imaće i „Ruska Stranka – Milena Minja Pavlović“ i „Stranka Rusa Srbije – Miloš Cvetanović“.

Na lokalne izbore u opštini Kučevo od 17.232 upisana glasača, na izbore je izašlo 9.931,od čega je bilo 400 nevažećih glasačkih listića. Koaliciona lista „Aleksandar Vučić –Srbija pobeđuje“ dobila je 4.597 glasova, Grupa građana „Dr Darko Blagojević“ 4.097, lista „Socijalistička partija Srbije (SPS) – Ivica Dačić“ 397, Grupa građana „Pokret Vlaha za bolji život“ Kučevo 263 i koaliciona lista „Savez za bolje Kučevo 178. U parlamentu Kučeva, koji broji 43 odbornika većinu će imati koalicija SNS sa 23 odbornika, dok će GG ”Dr Darko Blagojević imati 20. Ostale stranke nisu ušle u Skupštinu, jer nisu prešle izborni cenzus.

Od ukupnog broja birača u opštini Veliko Gradište (20.052), glasalo je 9.396 građana ili 47 odsto. Broj odbornika u SO Veliko Gradište je 35. Prema preliminarnim rezultatima OIK lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ čiji je lider u Velikom Gradištu Dragan Milić, osvojila je 4.969 glasova, odnosno 52,88 odsto ili 21 odbornicko mesto, što znači da imaju većinu. Izborna lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije osvojila je 1.116 glasova (11,88 odsto) tj. 4 odbornička mandata, dok je „Dr Jovica Kostic – Srpski pokret obnove” dobila 912 glasova, odnosno 9,71 odsto ili 3 odbornika. Lista „Zajedno za sigurniju budućnost” dobila je 696 ili 7, 41 odsto ili 3 odbornička mesta, Ruska stranka 520 glasova ili 5, 23 odsto, tj. 2 mandata, a Jedinstvena Srbija 485, 5 ili 16 odsto, što je takođe 2 mandata.

Prema preliminarnim rezultatima OIK u Petrovcu na Mlavi, SNS osvojila je 3.395 glasova, SPS 2309, DS 421, SRS 219, LDP-LSV-SDS 19. Skupština Petrovca na Mlavi ima 50 odborničkih mesta. Prema tim rezultatima naprednjaci će dobiti 25 odbornika, SPS 21, a DS četri.

U Golubcu je takođe pobedila SNS koalicija osvojivši 21 odborničko mesto, dok će GG „Zašto volim Golubac – Zoran Pajkić“ imati devet odbornika. U parlament Golubca ući će i GG“ Radikali Golupca za radikalne promene“ sa jednim odbornikom.

U Malom Crniću takođe su pobedili naprednjaci osvojivši 12 odborničkih mesta. Za njim sledi SPS sa sedam mandata, dok je treći pokret „UPP“ sa pet odbornika. Skupštinski saziv u Malom Crniću popuniće i NS sa tri odbornika, kao DS i DSS sa po jednim odbornikom.

(Danas)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike