Fiat 500L na usluzi pacijentima

Požarevac – Princ Aleksandar i Princeza Katarina, neposredno pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs posetili su Opštu bolnicu u Požarevcu kojoj su donirali putnički automobil Fiat 500L, namenjen za prevoz pacijenata kojima je neophodna terapija. Sredstva za ovu donaciju obezbeđena su zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.

Dr Danko Nikolić, direktor požarevačke bolnice zahvalio se prinčevskom paru na izuzetno vrednoj donaciji, podsetivši, da su u januaru ove godine oni donirali osam savremenih kreveta za intenzivnu negu, vrednosti 4, 2 miliona dinara. Između ostalog, je najavio da će bolnici uskoro stići još jedna donacija. Reč je o krevetima za intenzivnu i polu intenzivnu negu koji će olakšati boravak pacijenata ali i rad medicinskog osoblja u bolnici.

Princeza Katarina je ovom prilikom poručila da će zajedno sa svojim suprugom i prijateljima iz inostranstva nastaviti naporno da radi, kako bi što više i što brže pomogli zdravstvenim ustanova, a širom naše zemlje, a na korist svih građana Srbije. Princ Aleksandar je rekao da je ponosan na rad svoje supruge i njenih humanitarnih fondacija, koje neumorno rade na unapređenju zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Prilikom ove posete, prinčevski par je obišao i dečije odeljenje Opšte bolnice, kako bi naše najmlađe sugrađane obradovali igračkama i na neki način im ulepšali bolničke dane. Prinčevski par je pre posete Požarevcu, obišao Dom Zdravlja u Kovinu i Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti, kojima su takođe uručene vredne donacije. Ovog meseca poklonjeni su i automobili zdravstvenom centru u Kraljevu i Opštoj bolnici u Valjevu.

(Danas)

Napišite komentar