Vujović napustio kormilo PPD Zagreba

Nakon osam meseci provedenih za kormilom rukometnog kluba Zagreb, trener Veselin Vujović podneo ostavku iz ličnih razloga.

Vujović je u Zagreb došao u septembru 2019. godine i zadržao se svega osam meseci na poziciji glavnog trenera, piše agencija Hina.

Za to vreme klub se plasirao na Fajnal-for SEHA lige, a grupnu fazu Lige šampiona završio je na sedmom mestu sa pet osvojenih bodova.

Zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, hrvatsko prvenstvo i Kup se nisu igrali.

„Nažalost, zbog ličnih razloga i privatnog problema koji ne mogu da rešim odsustvom iz Srbije, moram da napustim Zagreb. Žao mi je što napuštam Zagreb, ali ne mogu biti na dva mesta u isto vreme. Kada rešim problem koji imam, ako Zagreb to bude hteo, rado ću se vratiti“, rekao je Vujović.

To je drugi odlazak Vujovića iz Zagreba nakon što je ekipu hrvatskog prvaka vodio i od 2014. do 2016. godine.

„Zahvaljujem rukovodstvu kluba na razumevanju i žao mi je što sam ih doveo u nezahvalnu poziciju ovom odlukom. Nadam se da je igračima rad sa mnom koristio u njihovom napretku. Pratiću ih svakako i navijati za njih, ali i za klub. Meni je Zagreb drugi dom i ukoliko situacije budu dozvoljavale ja sam uvek spreman za povratak“, rekao je on.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike