Tomić zvanično novi trener Zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je novi trener ekipe Milan Tomić, s kojim je potpisan ugovor na tri sezone.

Tomić će sutra u podne zvanično biti predstavljen u klubu.

Rođen je 24. jula 1973. godine u Beogradu, a na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde dolazi nakon izuzetno bogate 26-godišnje karijere kao igrač i trener u Olimpijakosu iz Pireja.

Tomić je svoje košarkaško ime izgradio u Grčkoj, a sa crveno-belima iz Pireja kao igrač i trener, osvojio je tri titule prvaka Evrope, tri nacionalna šampionata i dva kupa Grčke.

Klub navodi da on stiže u Crvenu zvezdu željan dokazivanja, i sa izuzetno bogatim košarkaškim iskustvom, jer je nakon igračke karijere, u stručnom štabu višestrukog prvaka Evrope obavljao sve važne operativne poslove – tim menadžera, pomoćnika trenera, generalnog menadžera, kao i prvog trenera Olimpijakosa u dva navrata.

Crvena zvezda „izražava veliko zadovoljstvo“ što je uspela da angažuje ambicioznog trenera, koji je tokom prošlog i ovog leta, tokom pregovora sa klubom pokazao veliko poštovanje prema crveno-belima, identične ideje i ambicije koje se poklapaju sa klupskim, ali i želju i ličnu ambiciju da postane prvi trener ekipe.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike