Zverev siguran protiv Harisa, čeka Đokovića ili Beretinija

Lojd Haris je u prvom setu imao svoju priliku – došao je do brejka u osmom gemu i servirao za osvajanje prvog seta, ali je Zverev uspeo da izbori tai-brejk i na kraju "otme" Južnoafrikancu set.

Na jednoj od pauza među gemovima, Zverev i Hrais su morali da se prihvate peškira i pridruže se skupljačima loptica u uklanjanju vode sa terena, pošto je Južnoafrikanac oborio flašicu sa vodom.

Zverev je u drugom setu iskoristio svoju jedinu brejk šansu, dok protivniku nije pružio priliku da oduzme servis, što je bilo sasvim dovoljno za osvajanje drugog seta.

Nije Haris imao više snage i volje, bilo je već na samom početku trećeg seta jasno da teško može do preokreta. Nakon 0:4 uspeo je da uzme brejk, potom i gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

Zverev se malo uspaničio, dopustio je Harisu da osvoji još dva gema i malo odloži kraj meča, ali nije bilo sporno ko će u polufinale.

Zverev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Novaka Đokovića i Italijana Beretinija, koji je na programu oko 03.00 u četvrtak, po našem vremenu.

Haris, trenutno 46. teniser sveta završio je svoje do sada najuspešnije učešće na nekom od grend slem turnira, sa kojeg je neočekivano eliminisao Karena Hačanova, Denisa Šapovalova i Rajlija Opelku.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар