Zverev napravio uslugu – Đoković će nadmašiti Federerov rekord za više od 100 nedelja

Novak Đoković je pred početak Australijan opena imao prednost od 2.200 bodova u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkaraza. Međutim, Srbin brani u Melburnu 2.000 poena jer je aktuelni šampion, a Španac prošle godine nije učestvovao, pa je u teoriji mogao toliko da osvoji i preuzme prvo mesto od srpskog tenisera.

U praksi, nakon što je Nemac Aleksandar Zverev, pomalo neočekivano, eliminisao Španca u četvrtfinalu, izvesno je da se to neće dogoditi.

Računica sada kaže da će Novak Đoković, šta god uradio do kraja turnira u Melburnu, ostati broj jedan najmanje do 19. februara, što znači da će sastaviti 412 nedelja na prvom mestu, što niko nikada nije uradio – ni blizu.

Najbolji teniser sveta će nadmašiti učinak prethodnog rekordera Rodžera Federera za više od 100 sedmica. Švajcarac je stao na 310 nedelja na teniskom tronu, što je Đoković odavno prevazišao.

Novak je početkom prošle godine oborio i rekord Štefi Graf od 377 nedelja na prvom mestu, pa je već sada najdugotrajniji broj jedan i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Srpski teniser u petak igra polufinale Australijan opena protiv Italijana Janika Sinera.

(RTS)


Ostavite komentar