Zvaničnici Srbije i Republike Srpske čestitali Đokoviću trofej u Parizu

Vučić je na svom Instagram profilu istakao da je Novak ovaj turnir osvojio na maestralan način.

„Čestitam Novaku Đokoviću na maestralno osvojenom turniru u Parizu i 40. masters tituli u karijeri! Još jednom ste pokazali da ste najbolji među najboljima i da je samo nebo granica za naporan rad i čvrst karakter“, naveo je Vučić.

„Želim Vam da još dugo ostanete na vrhu sveta i budete ono što jeste, veliki šampion, na ponos i radost Srbije i svih naših građana“.

Orlić zahvalan za veličanstvenu pobedu

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić se pridružio čestitkama.

„U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom osvajanja turnira u Parizu i 40. masters titule u karijeri.  Hvala Vam za veličanstvenu pobedu, za osećaj ponosa i radosti koji ste darovali Srbiji i njenim građanima. Želim Vam, poštovani Novače, još mnogo velikih pobeda u budućnosti“, navodi se u čestitki Orlića.

Poruke iz Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je poželeo još mnogo osvojenih titula.

Dodik je istakao da je Đoković tokom celog turnira dominantnom i impresivnom igrom na terenu, kao i briljantnom strategijom, ostvario fantastičan uspeh i omogućio brojnim navijačima u Repulici Srpskoj, ali i širom sveta, istinske trenutke sreće i ponosa, prenela je Srna.

„Sa zadovoljstvom i izuzetnim ponosom upućujem vam iskrene čestitke povodom osvajanja masters turnira u Parizu. Želim vam i u budućnosti dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i još mnogo osvojenih titula na radost svih nas“, navodi se u Dodikovoj čestitki.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović takođe je čestitala Đokoviću osvajanje sedme titule na Masters turniru u Parizu.

„Republika Srpska je i ovaj put svim srcem bila uz vas. Nastaljamo da brojimo“, navodi se u čestitki.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da Đoković piše neponovljivu istoriju i srpskog i svetskog sporta. Stevandić je podsetio da je Novak osporavan kad se penjao, ali je najduže na vrhu i bez straha govori o Kosovu i Metohiji.

„Čak i opsuje ili se lakonski nasmeje na podvale i pokušaje da ga zaustave, a istovremeno piše neponovljivu istoriju i srpskog i svetskog sporta“, napisao je Stevandić na društvenom mreži „Iks“.

(RTS)


Ostavite komentar