Vučić o Novakoj situaciji: Tražili smo da ga premeste iz zloglasnog hotela

Predsednik Vučić naglasio je da je Srbija u razgovorima kako sa Novakom, tako i sa australijskim vlastima i da je jedina želja da srpski teniser napusti svojevrsni hotelski smeštaj u koji je stavljen.

"Vlada Marić je pozvao australijskog ambasadora sinoć i jutros i u skladu sa dogovorima koje Ana Brnabić upravo ugovara, želeći jednu stvar pre ponedeljka i konačne odluke suda, da se Novaku Đokoviću dozvoli da ne bude u ovom zloglasnom hotelu, već u kući koju iznajmljuje, u kojoj može da se kreće i da se priprema za turnir", rekao je predsednik Vučić.

"Ja sam sinoć prvi put razgovarao sa njim, jutros drugi put. Ono što je Novak tražio od svoje države, mi smo u svakom trenutku želeli, hteli i naša je obaveza da to učinimo, da štitimo interes naših građana i tome smo apsolutno posvećeni", dodaje predsednik.

"Sve što možemo da preduzimamo, naše ministarstvo spoljnih poslova je aktivno uključeno u sve. Ono što nije fer je da se vodi opšta hajka u kojoj učestvuju svi, od australijskog premijera, pričajući da sva pravila važe za sve, a to je besmisleno. Više tenisera su pustili pod istim uslovima pod kojim Novaka nisu. Plašim se da će vrsta političkog iživljavanja na Novaku Đokoviću da se nastavi, da bi oni dokazali neke druge stvari, jer kad nekoga ne možete da pobedite onda se bavite ovakvim stvarima", zaključuje Vučić.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике