Vimbldon potvrdio: Bez Rusa i Belorusa u Londonu

"U ime Ol Ingland kluba i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima. Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu", navodi se u saopštenju Vimbldona.

"Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevstva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način", stoji u saopštenju.

Pomenuta odluka znači da će treći grend slem u sezoni propustiti Danil Medvedev (od ponedeljka prvi igrač sveta), Andrej Rubljov (8), teniserka Arina Sabalenka (6) i Beloruskinja Viktorija Azarenka (19) koja je u Londonu dvaput stigla do polufinala.

ATP je doneo odluku da se bodovi sa Vimbldona ove godine neće računati, ali će se oduzimati bodovi koji su osvojeni prošle godine, što je najviše pogodilo srpskog tenisera Novaka Đokovića koji brani titulu.

Vimbldon će početi 27. juna i trajaće do 10. jula.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike