Veliki izazov u trećem kolu pred Olgom Danilović, protiv Ons Žaber juniorske šampionke Rolan Garosa

Olga Danilović je napravila veliki uspeh na Rolan Garosu plasiravši se u treće kolo bez izgubljenog seta. Srpska teniserka je prethodno savladala Katerinu Baindl, a zatim je bila bolja i od Jasmin Paolini sa po 2:0 u setovima.

U trećem kolu Olgu očekuje duel sa teniserkom iz Tunisa, sedmoj na VTA listi i juniorskom šampionkom Rolan Garosa iz 2011. godine.

Najbolji plasman Ons Žaber u seniorskoj konkurenciji je druga pozicija kojom je završila prethodnu godinu, a na Otvorenom prvenstvu Francuske najdalje je stigla do četvrtog kola 2021. godine.

Žaber, prema sopstvenom priznanju voli turnire koji se igraju na šljaci, a omiljeni joj je upravo Rolan Garos. Do sada je u karijeri osvojila četiri turnira u singl konkurenciji.

Najčešće praktikuje napade iz forehenda, a neretko primorava protivnice da joj krate udarce kako bi se našla na mreži i volejima okončavala poene. Teniserka iz Tunisa ima odličan servis, a do sada je na Rolan Garosu upisala 11 as poena. 

Žaber je kao i Olga uspešno realizovala prva dva kola na Rolan Garosu bez izgubljenog seta.

Do sada Danilović i Žaber nisu odigrale međusobne duele. 

Meč trećeg kola biće odigran na terenu „Suzan Leglen“, početak duela očekuje se oko 16.30. Tok meča možete pratiti na našem portalu.

(RTS)