Veliki izazov u trećem kolu pred Olgom Danilović, protiv Ons Žaber juniorske šampionke Rolan Garosa

Olga Danilović je napravila veliki uspeh na Rolan Garosu plasiravši se u treće kolo bez izgubljenog seta. Srpska teniserka je prethodno savladala Katerinu Baindl, a zatim je bila bolja i od Jasmin Paolini sa po 2:0 u setovima.

U trećem kolu Olgu očekuje duel sa teniserkom iz Tunisa, sedmoj na VTA listi i juniorskom šampionkom Rolan Garosa iz 2011. godine.

Najbolji plasman Ons Žaber u seniorskoj konkurenciji je druga pozicija kojom je završila prethodnu godinu, a na Otvorenom prvenstvu Francuske najdalje je stigla do četvrtog kola 2021. godine.

Žaber, prema sopstvenom priznanju voli turnire koji se igraju na šljaci, a omiljeni joj je upravo Rolan Garos. Do sada je u karijeri osvojila četiri turnira u singl konkurenciji.

Najčešće praktikuje napade iz forehenda, a neretko primorava protivnice da joj krate udarce kako bi se našla na mreži i volejima okončavala poene. Teniserka iz Tunisa ima odličan servis, a do sada je na Rolan Garosu upisala 11 as poena. 

Žaber je kao i Olga uspešno realizovala prva dva kola na Rolan Garosu bez izgubljenog seta.

Do sada Danilović i Žaber nisu odigrale međusobne duele. 

Meč trećeg kola biće odigran na terenu „Suzan Leglen“, početak duela očekuje se oko 16.30. Tok meča možete pratiti na našem portalu.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike