Vajda: Nisam očekivao da će se Đoković i Ivanišević razići

Novak Đoković je na mastersu u Monte Karlu otvorio novo poglavlje karijere pošto je uoči turnira prekinuo dugogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a u ulozi trenera najboljeg tenisera sveta prvi put se našao Nenad Zimonjić.

Nekadašnji Đokovićev trener Marjan Vajda, koji je jedno vreme zajedno sa Ivaniševićem bio u Novakovom timu, kaže da je iznenađen prekidom saradnje Srbina i Hrvata.

„Nisam očekivao da će se razići, iskreno. Saznao sam o svemu, kao i drugi, iz novina, tako da sam mišljenje mogao da formiram samo na osnovu tih informacija“, rekao je Vajda.

Napominje da pritisak nije samo na teniserima…

„Iznenadio sam se jer je Novak poslednjih godina bio jako dobar sa Ivaniševićem. Pričao sam i ranije da treneri takođe osećaju strašan pritisak i moguće je da se Goran od toga umorio. U fudbalu niko ne traži pojedinca da ga okrivi, niko ne pita da li je trener pogrešno pripremio meč, dok u tenisu čim igrač izgubi, odmah se prst krivice upire u trenera“, istakao je Vajda u podkastu sa čuvenim italijanskim novinarom Ubaldom Skanagatom.

Đokovićeva saradnja sa Nenadom Zimonjić počela je uspešno, pošto je srpski teniser stigao do četvrtfinale mastersa u Monte Karlu, gde će danas oko 15.00 časova igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora.

(RTS)