Udovičić za RTS: Novaku će ovo biti podstrek i motivacija više

Ceo svet danima prati šta se dešava u Australiji. Od prvog trenutka Vlada Srbije je bila uključena u ono što se dešavalo Novaku Đokoviću.

Gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a, ministar sporta Vanja Udovičić rekao je da iz ove perspektive možemo da kažemo da je dosta nekih odluka i stvari politizovano u vezi sa događajima u Australiji.

Prema njegovim rečima, Novak kao sportista broj jedan na celom svetu, ne samo teniser broj jedan nije zaslužio tretman šta god da je uradio na način koji mu je pružen u Australiji.

"Neko pogreši ili ne, odnos prema čoveku koji je globalni idol sveta nije način da se tako ophodite – prenosite lošu sliku gostoprimstva", kaže Udovičić.

S druge strane je, kako kaže, dosta duplih aršina koji ukazuju da je s jedne strane politizovano.

"A svako s naše strane je pokušao u direktnoj komunikaciji sa njim, porodicom sa vlatima u Australiji, ambasadom, međunarodnim sportskim organizacijama – da utičemo, od starta je bilo – hajde da promenimo uslove u kojima se nalazi Novak, da ima sva tri obroka jer mu je bio ukinut ručak u jednom trenutku", kaže Udovičić.

Kada ste u najtežem odsluživanju kazne imate pravo na tri obroka, situacije su bile netipične i loše, kaže ministar sporta.

Novak je na terenu

Udovičić kaže da je ovo ozbiljan stres, u današnje vreme komunikacije su dostupne i Novak je pokazao bezboroj puta do sada i uzima se kao primer u sportskom svetu kao sportista koji ima izvanrendu mentalnu snagu i pobeđuje svoje protivnike na taj način – strani državljani kada pričaju o Novaku ne pričaju samo o njegovim sportskim rezultatima već i o njegovoj menatalnoj snazi.

Kada ste zatvoreni toliko, kada vas psihički pritiskaju to utiče na stanje i sagledavanje neke budućnosti. Novak je pokazao bezbroj puta da ima mentalnu snagu, podvukao je Udovičić.

Odgovarajući na pitanje šta će biti sutra, Udovičić kaže da smo na pola puta da pobedimo da Novakn igra i da nastupa na AO, ali podseća da je sutra odluka jednog čoveka – a sud je već doneo odluku, što je kontradiktorno.

"Verujem da će ovo njemu biti motiv uvažavajući našu srpsku mentalnu snagu i prkos koji imamo, verujem da će ovo njemu i timu biti podstrek više i motivacija više", zaključio je ministar Udovičić.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике