Troicki: Ne pamtim da je ijedan sportista bio ovako maltretiran od strane neke Vlade

Viktor Troicki kaže da je čitava situacija kroz koju prolazi Novak Đoković pre svega jedan veliki skandal i više od skandala.

"Ne pamtim da se ovo desilo ovakvom šampionu, ovakvom svetskom šampionu, ne samo u tenisu, nego jednom od najvećih sportista svih vremena. Ne pamtim da je ijedan sportista bio ovako maltretiran od strane jedne Vlade", poručuje Troicki.

Ističe da mu je neverovatna izjava za vizu.

"Putovao sam više puta u Austaliju i imam iskustva sa tim vizama, to je elektronska viza koja se aplicira ranije i dobijanje te vize se odobrava od vlasti iz Australije, tako da bili su upućeni, znali su koju vizu traži i sa kojom vizom će doći u Austaliju. Tako da mi je malo apsurd – pustili su ga na avion i onda su kada se ukrcao na avion krenula nagađanja i izjave njihovih vlasti da će maltene potruditi da mu naprave problem i da ga ne puste", navodi Troicki.

Ističe da sve deluje kao neki inat.

"Političke igre, ovo nema veze sa sportom, ovo je čisto maltretiranje i jedan veliki, veliki skandal", kaže Troicki.

Naglašava da su i drugi igrači došli sa istim medicinskim izuzetkom i istim vizama i ušli u Australiju.

"Sve je krenulo nizbrdo kada je objavio taj post da kreće u Australiju i kao da su se tada zainatili i da su tada shvatili da treba da nešto promene", rekao je Tricki i dodao da mu je neshvatljivo sve što se dešava.

Troicki kaže da je cela situacija ponižavajuća za svakoga, posebno za šampiona kakav je Đoković.

"Znamo svi da je osvojio devet titula na Australijan openu i da je zaista imao veliku želju da dođe i da obori rekord u grend slemovima. Zaista mi je sve ovo jako čudno i iznenađen sam neprijatno", naglašava Troicki.

Ističe i da je iznenađen i sa organizatorima Australijan openom i ATP-om koji se nisu oglašavali i stoje sa strane.

"Treba da zaštite svoje igrače kada već organizuju turnir. Naravno da vlasti određuju pravila i pravila treba da se poštuju, ali on je dobio odobrenje od njih da može da dođe, da može da igra, tako da mi je sve ovo jako čudno i nadam se da će se rešiti u najkraćem mogućem roku", poručio je Troicki.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике